Catering to działalność gospodarcza, która polega na przyrządzaniu oraz dostarczeniu na zamienienie gorących posiłków pod wskazany przez klienta dres. Popularność firm cateringowych powoduje, że są one współcześnie dostawcami potraw do szkół czy placówek gastronomicznych. Coraz więcej ludzi również korzysta z usług takich firm podczas organizowania bankietów, wesel bądź spotkań rodzinnych. Dostarczenie zimnych i gorących dań wymaga zastosowania odpowiednich pojemników. Warto stosować pojemniki termoizolacyjne, które świetnie nadają się do transportowania żywności.
Właściwości pojemników termoizolacyjnych
Pojemnik termoizolacyjny (https://sklep.polmarkus.com.pl/pojemniki-termoizolacyjne) został wytworzony z trwałego raz spienionego polipropylenu, co sprawia, że posiada on bardzo dobre właściwości termoizolacyjne. Jego parametry zostały dopasowane w taki sposób, żeby możliwe było umieszczanie w nim tradycyjnych naczyń gastronomicznych typu GN1/1. Dzięki temu można przemieszać zestawy dań z pieca konwencjonalnego do wnętrza pojemnika. Pojemnik ten pozwala utrzymać dania w odpowiedniej temperaturze,
jak również niewielka jego waga ułatwia przenoszenia i transportowanie żywności. Z kolei wnętrza pojemnika szybko czyści się, a więc łatwo jest utrzymać je w czystości.
Termosy stalowe wykorzystywane do transportowania zup oraz napojów
Pojemnik termoizolacyjny umożliwia także transportowanie w postaci ciekłej bądź zup. W warunkach terenowych lub podczas obsługi przyjęcia cateringowego firma powinna zapewnić gościom serwowanie gorących napojów. Otóż idealnie do podawania gorących napojów sprawdzą się termosy. Dobrze izolowane termosy zachowują wysoką temperaturę nawet przez osiem godzin, a konstrukcja jego pokrywy sprzyja ustawianiu pojedynczych pojemników w piętra.